2019-08-13: Czestochova (Čestochová) - Jasna Gora (Polsko)

Název

2019-08-13: Czestochova (Čestochová) - Jasna Gora (Polsko)

Popis

Nejvýznamnější poutní místo v Polsku - Čestochová ( paulinský klášter Jasná Hora).Význam tohoto místa přesahuje polské hranice a ročně tu příjde asi 5.milionů poutníků z mnoha zemí.Řada z nich podnikne svou pouť pěšky a některé trasy jsou i několik stovek km dlouhé.
V klášterní bazilice Nalezení svatého Kříže a Nanebevzetí Panny Marie se nachází slavná ikona Panny Marie Čenstochovské,které připisují věřící zázračné vlastnosti.Autorem ikony je podle tradice sv.Lukáš,který ji měl namalovat za života Panny Marie dle její skutečné podoby na desce stolu,který měla Svatá rodina ve svém domku v Nazaretu.Pravděpodobně se však jedná o byzanskou ikonu z raného středověku.
Po porážce Švédů v r.1655,kdy hrstka obránců porazila více než-li desetinásobnou švédskou přesilu byla Matka Boží Čestochovská ve Lvově jmenována královnou a ochránkyní Polska.

Období

Statistiky

  • 79 fotek
  • 6 se líbí

Nastavení

Nahlásit album
Slevy 25 % platí na všechny dárky z fotek. Vytvořte si z vašich fotek snadno fotoknihu, plakát, fotky na zeď a další fotoprodukty. Sleva platí po zadání kódu: Vajicka
S kódem: Vajicka Akce platí do 14. 4. 2024
Zjistit více
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2019-08-13: Czestochova (Čestochová) - Jasna Gora (Polsko)
Komentáře Přidat